sâmbătă, 2 martie 2013

Scopul lui Gică

spermatozoizi voiosi

Cum adică cine e Gică? Gică e colegul tău de planetă. Orice om de lângă tine poate fi Gică, așa că e normal să te întrebi, în gând, ca să nu te audă Gică: Ce dracu' caută Gică ăsta pe planetă?

Ei bine, Gică nu e de capul lui pe lumea asta. Scopul lui Gică se circumscrie scopului general de supraviețuire și propășire a speciei umane, așa că Gică are 2 mari griji în viață:

  • Supraviețuirea
  • Reproducerea
Gică e chitit să-și perpetueze genele, să trăiască cât mai mult și să-și slobozească cât mai mulți spermatozoizi în cât mai multe potențiale mame ale puradeilor săi.

Privind problema din punct de vedere romantic, putem spune că trăim pentru a iubi. Apropo, tu știi ce înseamnă să faci dragoste? A face dragoste e ceea ce crede femeia că face, în timp ce bărbatul i-o trage :)

Râdem, glumin, dar trăim în medie doar vreo 28.000 de zile, dacă suntem destul de tari încât să supraviețuim atât de mult, timp în care trebuie să reușim să ne înmulțim. Ce e de făcut? Simplu:
  • înțelegerea necesității de a accelera procesul de învățare prin efort susținut
  • preluarea de la ceilalți a strategiilor de supraviațuire și reproducere care s-au dovedit eficiente
  • internalizarea cunoștințelor în deprinderi și reflexe, astfel încât să capete eficiență în aplicarea practică.
Ce strategii de supraviețuire adoptăm în mod curent?
  • încercăm să ne menținem sănătatea făcând sport și ferindu-ne de boli
  • încercăm să ne creștem capacitatea de luptă practicând arte marțiale și cărând după noi arme, dispozitive cu electroșocuri și spray-uri cu piper
  • încercăm să evităm locurile și situațiile periculoase
Ok. Dar pentru a ne înmulți, ce strategii avem?
  • ne creștem valoarea de piață sau măcar o simulăm, pentru a lua ochii potențialilor parteneri sau posibilelor partenere
  • încercăm să ne extindem cunoștințele și să socializăm cât mai mult (după ce avem revelația că nu poți găsi femei cu ajutorul telecomenzii televizorului)
  • ne perfecționăm arta seducției       
Deci e nevoie de pregătire? Da. Oricare din punctele de mai sus, lăsate în voia întâmplării și a norocului, înseamnă creșterea șanselor de dispariție prematură și de iubire exagerată a propriei palme.

De-a lungul evoluției umanității, bărbații au fost obișnuiți să obțină sexul apelând la alte abilități decât seducția. Dacă era un vânător priceput și putea să asigure hrana unei neveste și a câtorva plozi, bărbatul își trăgea nevastă și avea parte de sex. Femeia însă, dacă nu seducea un vânător priceput, mânca mure și alte fructe de pădure până se întâlnea cu ursul.

În ziua de azi, această situație se menține preponderent în țările în care nu a survenit emanciparea femeii și în care statul nu asigură o asistență socială suficientă pentru subzistență. Țările dezvoltate, cu un sistem de asistență socială eficient, cunosc cel mai mare declin al familiei tradiționale.

Femeile caută în continuare bărbați cu resurse și dispuși să asigure bunăstarea unei familii, dar nu mai depind exclusiv de asta pentru a supraviețui. Ele au un job sau ajutoare sociale pentru a nu muri de foame. Unele chiar preferă o carieră de succes în detrimentul rolului de soție și mamă.

În aceste condiții, bărbații sunt tot mai mult nevoiți să practice seducția și să devină eficienți într-un domeniu care e apanajul femeii încă dinainte de coborârea din copac.

Asta e, Gică, am înțeles ce vrei de la viață, dar trebuie să-ți schimbi urgent stilul dacă mai vrei să pupi vreo bucată de savarină. Dacă nu, stai liniștit, concurența le rezolvă pe toate... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu